21 oktober 2019: Women in Technology Scholarship uitreiking

In aanwezigheid van 27 Clubleden, de vakjury en een tiental studenten heeft ZontaClub Eindhoven op 21 oktober 2019 haar Women in Technology Scholarship uitgereikt aan Anouk Hubrechsen. (*Doordat zij voor haar onderzoek in Amerika was, kon deze uitreiking niet eerder plaatsvinden dan de Zonta Districts Scholarship).

Tijdens de Zonta International biennial meeting in juli 2018 in Yokohama, Japan, heeft Zonta een nieuw scholarship geïntroduceerd voor getalenteerde vrouwen in de techniek. Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in informatietechnologie en andere STEM-vakgebieden. Met dit scholarship helpt Zonta vrouwen die een leidende rol op dit vakgebied nastreven.

In de Brainport regio heeft ZontaClub Eindhoven een beurs ter waarde van € 2000 beschikbaar gesteld. Dit geld is via fundraising met onze jaarlijkse theateravond bijeen gebracht. Maar liefst 13 getalenteerde vrouwen uit de regio meldden zich aan. Hiertoe zonden ze een uitgebreide toelichting op hun studie of research in met een essay en twee aanbevelingen van een hoogleraar of inhoudelijke begeleider. Alle inzendingen waren van hoog niveau. 

De vakjury heeft alle inzendingen beoordeeld: Carmen van Vilsteren– Director Strategic Area Health TU/e en boegbeeld van Topsector Life Sciences & Health, Yolanda van Dinther– Director Software Development Thermo Fisher Scientific en Sanne Osmanovic-Smits– lid van ZontaClub Eindhoven. 

Winnares Anouk Hubrechsen is niet alleen een getalenteerde jonge vrouw in electrical engineering, ze is ook een rolmodel voor andere vrouwen in de techniek. Dat is nog eens extra benadrukt door het feit dat ze ook de beste kandidaat bleek bij de uitreiking van het Zonta District 29 Women in Technology Scholarship in Eindhoven door Zontaclub Eindhoven President Jeanne de Loos.