Awards

Zonta Internationale Studiebeurzen:

  1. Women in Technology Scholarship (Pilot)
  2. Young Women in Public Affairs Award (YWPA)
  3. Jane Klausman Award (JMK)
  4. Amelia Earhart Scholarship

 

1. Women in Technology Scholarship:

viert haar 100 jarig bestaan met een 4e scholarship: The Women in Technology Award, een studiebeurs die heel goed bij onze Brainport Regio past. Binnenkort meer informatie!

2. Young Women in Public Affairs Award:

Deze Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan meisjes van 16 t/m 19 jaar, scholier of student. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet de kandidate aan de volgende criteria voldoen:

Zij moet op vrijwillige basis actief zijn voor de “publieke zaak”. Dat betekent dat zij blijk geestvan initiatief en leiderschap kwaliteiten en dat dat zij op vrijwillige basis actief is binnen bv. school, kerk, gemeente, muziek-of sportvereniging of een andere maatschappelijke organisatie.

De YWPA award biedt Zonta (Nederland) dé mogelijkheid om meer bekendheid te krijgen bij jonge vrouwen, uiteindelijk onze toekomstige leden! Per district wordt één hoofdprijs uitgereikt à US dollar 1.000,-

3. Amelia Earhart Scholarship:

Amelia Earhart was de eerste piloot die zelfstandig de wereld rondvloog. De Amelia Earhart studiebeurs helpt talentvolle vrouwen met het nastreven van hun studiedoelen op gebied van wetenschap en engineering. D.m.v. deze studiebeurs kunnen vrouwen investeren in bepaalde (luchtvaart gerelateerde) techniek.

4. Jane M. Klausman Women in Business Scholarship (JMK):

Het Jane M. Klausman programma helpt vrouwen om hun masterdiploma in business management te behalen. Daarnaast maakt deze studiebeurs zich hard voor het feit dat vrouwen een net zo grote kans verdienen om een topfunctie te bekleden als een mannelijke collega.