Scholarships

Zonta Internationale Studiebeurzen:

Om de positie van vrouwen te verbeteren, geeft Zonta jaarlijks studiebeurzen, awards en fellowships uit aan getalenteerde vrouwen.

  1. Women in STEM Scholarship. English info here.
  2. Young Women in Public Affairs Award (YWPA)
  3. Amelia Earhart Scholarship
  4. Jane Klausman Award (JMK)

1. Women in STEM Scholarship:

The Women in Technology Award, een studiebeurs die heel goed bij onze Brainport Regio past.

Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in Informatietechnologie en andere STEM vakgebieden. Hier moet verandering in komen als we willen dat mannen en vrouwen gelijke kansen krijgen. Zonta International wil daarom vrouwen helpen die een opleiding in STEM nastreven met de Women in STEM Scholarship.

Elke lokale zonta club kan zijn eigen scholarship weggeven en Zonta Club Eindhoven geeft met trots een scholarship van €2.000 aan een getalenteerde vrouw in de technologie. Aanvullend kan je ook in aanmerking komen voor 1 van de 32 internationale scholarships van $ 5.000 om te besteden aan een opleiding in STEM. Inschrijven kan tot 1 June 2023.

For an English Version of this page, the application form, and the criteria for participating, please go here.

2. Young Women in Public Affairs Award:

Deze Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan meisjes van 16 t/m 19 jaar, scholier of student. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet de kandidate aan de volgende criteria voldoen:

Zij moet op vrijwillige basis actief zijn voor de “publieke zaak”. Dat betekent dat zij blijk geestvan initiatief en leiderschap kwaliteiten en dat dat zij op vrijwillige basis actief is binnen bv. school, kerk, gemeente, muziek-of sportvereniging of een andere maatschappelijke organisatie.

De YWPA award biedt Zonta (Nederland) dé mogelijkheid om meer bekendheid te krijgen bij jonge vrouwen, uiteindelijk onze toekomstige leden! Per district wordt één hoofdprijs uitgereikt à US dollar 1.000,-

3. Amelia Earhart Scholarship:

Amelia Earhart was de eerste piloot die zelfstandig de wereld rondvloog. De Amelia Earhart

studiebeurs helpt talentvolle vrouwen met het nastreven van hun studiedoelen op gebied van wetenschap en engineering. D.m.v. deze studiebeurs kunnen vrouwen investeren in bepaalde (luchtvaart gerelateerde) techniek.

4. Jane M. Klausman Women in Business Scholarship (JMK):

Het Jane M. Klausman programma helpt vrouwen om hun masterdiploma in business management te behalen. Daarnaast maakt deze studiebeurs zich hard voor het feit dat vrouwen een net zo grote kans verdienen om een topfunctie te bekleden als een mannelijke collega.