Fotoverslag activiteiten in 2018

2018 was een jaar met veel verschillende clubactiviteiten: De kennismakingsavond met potentiële nieuwe leden in januari was een groot succes. We hebben in de loop van het jaar 3  nieuwe Zontaleden geïnstalleerd, we hopen dat ze nog heel lang actieve leden zijn! Van harte welkom!

Wie al heeeeel erg lang lid was, was natuurlijk Zontaclub Eindhoven oprichtster Barbara Cavadino-Tophoff.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie hebben we helaas wegens verhuizing van haar en Carel afscheid moeten nemen van haar als lid van ZontaEindhoven. Barbara kon/kan gelukkig bij Zonta Kennemerland haar Zonta-hart verder laten spreken.

Droevig nieuws bereikte ons in december, het overlijden van Carel. We zijn met een grote afvaardiging naar het afscheid geweest.

De jaarlijkse Fundraising Theateravond in maart kon weer in Het Klooster in Nuenen plaatsvinden, terug van weggeweest. Zo ook Theatergroep Plankgas, het was een gezellige avond, met een mooie opbrengst voor “She Decides”. We hebben veel oud-bekenden en nieuwe gasten mogen ontvangen! 

Een van de hoogtepunten dit jaar was natuurlijk onze deelname met 10 van onze leden aan de Zonta Conventie in Yokohama begin juli (zie ook het inhoudelijke item eerder bij Nieuws).

Met het oog op de Women in Technology Scholarship die volgend jaar voor het eerst uitgereikt gaat worden (Als pilot goedgekeurd tijdens de Convention in Yokohama en lijkt voor Eindhoven op het lijf geschreven), hebben een aantal leden in oktober het symposium “Women In Tech” op de High Tech Campus bezocht waar veel jonge vrouwen aanwezig waren.

Een ander absoluut hoogtepunt was 25 november: “Orange Day”! “Zonta says NO to violence against women”.  Na jaren van “net niet”, is het dit jaar wel gelukt een prominent gebouw in Eindhoven oranje te kleuren, met dank aan verschillende van onze Zontaclubleden, Eindhoven365 (Eindhoven Marketing, Peter Kentie) en aan Franc Dubbelman van Het Evoluon. (Zie ook item “Orange Day” onder kopje nieuws)

Ook voor 2019 staan er verschillende gave dingen op stapel, die we in Eindhoven aan het organiseren zijn, zoals de Zonta Conference District 29! Meer bekendheid voor Zonta en Zontaclub Eindhoven: wordt vervolgd!