2018 Zonta Eindhoven en She Decides

‘She Decides’ is op dinsdag 20 maart het fundraising doel voor 2018

Vrouwen hebben het recht om zelf te beslissen of ze een kind willen krijgen en wanneer. She Decides is een internationaal initiatief om steun te werven voor organisaties die zich voor dit recht inzetten. Omdat deze organisaties vrouwen ook (informatie over) een veilige abortus bieden, geven de VS geen subsidie meer. Doel van She Decides is dat voorzieningen voor gezinsplanning in ontwikkelingslanden toch kunnen blijven bestaan.

Oud minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking startte het internationale She Decides initiatief. Zij riep op 24 januari 2017 iedereen op om het She Decides initiatief op alle mogelijke manieren te steunen.

Het initiatief is een reactie op het besluit van de Amerikaanse president om de ‘Mexico City Policy’ opnieuw in te voeren. Hierdoor wordt het voor buitenlandse organisaties onmogelijk om financiering ontvangen van de Amerikaanse overheid als zij vrouwen toegang tot, of informatie over, veilige abortus bieden.

Doel She Decides

Doel van het initiatief is dat onmisbare voorzieningen voor seksuele gezondheid en gezinsplanning in ontwikkelingslanden kunnen blijven bestaan. Het gaat om:

  • seksuele voorlichting
  • anticonceptie
  • verloskundige zorg
  • HIV-testen en behandelingen
  • veilige abortus

She Decides roept overheden en organisaties op om seksuele gezondheid en gezinsplanning wereldwijd financieel en politiek te steunen. Zo kunnen zij meer geld geven aan organisaties die lijden onder stopzetting van de Amerikaanse subsidie.