Women in Technology Scholarship

18 Oktober 2021 heeft ZontaClub Eindhoven haar Women In Technology scholarship uitgereikt aan Wietske de Bondt

Tijdens de Zonta International biennial meeting in juli 2018 in Yokohama, Japan, heeft Zonta een nieuw scholarship geïntroduceerd voor getalenteerde vrouwen in de techniek. Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in informatietechnologie en andere STEM-vakgebieden. Met dit scholarship helpt Zonta vrouwen die een leidende rol op dit vakgebied nastreven.

In de Brainport regio heeft ZontaClub Eindhoven een beurs ter waarde van € 2000 beschikbaar gesteld. Dit geld is via fundraising bijeen gebracht. Vele getalenteerde vrouwen uit de regio meldden zich aan. Hiertoe zonden ze een uitgebreide toelichting op hun studie of research in met een essay en twee aanbevelingen van een hoogleraar of inhoudelijke begeleider. Alle inzendingen waren van hoog niveau. 

De vakjury heeft alle inzendingen beoordeeld: Ella Hueting – Director Fontys School of Engineering, Yolanda van Dinther– Director Software Development Thermo Fisher Scientific en Sanne Osmanovic-Smits– lid van ZontaClub Eindhoven. 

Winnares Wietske de Bondt is niet alleen een getalenteerde jonge vrouw in Technische Wiskunde en Informatica, ze is ook een rolmodel voor andere vrouwen in de techniek.

Zonta International reikt verder ook nog eens 20 scholarships uit van 8000 $. Voor meer info kijk: https://www.youtube.com/watch?v=14sqJ22r-gA&t=14s