64e Convention in Yokohama

Van 29 juni t/m 3 july 2018 was de 64e Convention van Zonta International in Yokohama!

Er waren vertegenwoordigers uit 64 landen aanwezig, Nederland was ruim vertegenwoordigd met o.a. 10 Zonta leden uit Eindhoven.  Foto 1: bijeenkomst van District 29 waartoe Nederland behoord, links President Zonta International & Zonta International Foundation (2016-2018) Sonja Hönig Schough , naast haar Susanne von Bassewitz President-Elect (2016-2018).

Tijdens de vlaggenparade droeg Area Director José Hoogveld (lid van Zontaclub Den Haag I) de Nederlandse vlag.  Brigitte Leferink van Zontaclub Gouda was Lt. Governor en is tijdens de Convention gekozen tot Governor!

Er is een nieuwe board geïnstalleerd (2018-2020) en de projecten zijn bekend die Zonta de komende 2 jaar (2018-2020) gaat ondersteunen:

  1. Let us learn Madagascar in samenwerking met UNICEF USA
  2. “Hand in Hand” Jordanië in samenwerking met UN Women
  3. Ending child marriage samen met UNFPA en UNICEF USA  is het grootste project van deze drie.                    Verder nieuws is dat er een nieuwe Award komt (pilot): Women in Technology Scholarship naast de bestaande Awards!