Zonta Areadag 2016 in Eindhoven

Op zaterdag 16 april organiseerde Zondagclub Eindhoven de landelijke Zonta Areadag.  (foto: Ruud Balk)

De opening werd gedaan door de minister van Defensie en winnaar van de Opzij Top 100 Invloedrijkste Vrouwen 2015, Jeanine Hennis-Plasschaert. Aansluitend waren er presentaties van Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, auteur en spreker op het gebied van innovatie en duurzaamheid) en Pink van Veen (bestuurder VitalisWoonzorgGroep).


In het middagprogramma verzorgden 5 van onze Zonta leden workshops rond o.m. de thema’s techniek, kleur- en licht, gezondheid en vitaliteit.

 

Een belangrijk moment die dag was de overhandiging van de cheque van  12.000  de opbrengst van onze activiteiten voor ons fundraising project van 2016: Krachtbedrijf van de Eindhovense Josette Dijkhuizen.  (o.a. het organiseren van een Theateravond in januari 2016 en de
bijdrage van de 150 deelnemers aan deze Areadag.)

 

Over de Jane M. Klausman award van Zonta

Tevens werd zaterdag de internationale Jane M Klausman Women in Business Scholarships award uitgereikt aan Susanna Papyan uit Armenië, een excellente MBA studente van de Nyenrode Business Universiteit. Susanna won een prijs van 8000 US$ om haar studie te financieren. De door Zonta International voor het eerst in 1998 uitgereikte Jane M Klausman Women in Business Scholarships, zijn bedoeld voor vrouwen die een aan het bedrijfsleven gerelateerde studie volgen. Het doel van dit programma is vrouwen aan te moedigen aan hun carrière te werken en leidinggevende posities te verwerven. Zonta gaat ervan uit dat de studentes van nu wereldleiders van morgen kunnen worden en stimuleert dit graag.

Susanna Papyan won een clubprijs, de districtsprijs en een van de 12 internationale beurzen, waarmee zij haar studie Master of Business Administration aan Nyenrode Business Universiteit kan financieren. Susanna won de beurs vanwege haar excellente studiecijfers, werkervaring en vrijwillige activiteiten en haar ambitie de leiderschapsstijl in haar land van herkomst te transformeren naar een meer feminiene stijl van ondernemen.

 

Veronique Driedonks, Eindhovensbeeldend kunstenaar, sloot de middag op creatieve wijze af.