2017 Zonta Eindhoven en De Kledingbank

Stichting De Kledingbank is op 8 maart het fundraising doel voor 2017.  En Dress for Success

 

Stichting Kledingbank Eindhoven bestaat sinds 7 jaar in Eindhoven en wordt geheel gerund door ongeveer 50 vrijwilligers. De stichting is volledig afhankelijk van donaties om de jaarlijkse kosten te kunnen betalen. Zij verzorgt gratis herbruikbare kleding ( 3 outfits per jaar) voor diegenen die geen eigen middelen hebben voor het kopen van kleding. En dit komt helaas nog veel te veel voor! Voor veel mensen is de nood hoog. Een schriftelijke verwijzing door hulpverleners en bevoegde instanties en legitimatie is een vereiste. Honderden zijn inmiddels gekleed door de kledingbank, die in een duidelijke behoefte voorziet.

Dress for Success-Eindhoven heeft in 8 jaar tijd een vaste plaats verworven als waardevolle maatschappelijke organisatie in Eindhoven. Het doel is werkzoekenden die daar zelf niet de middelen voor hebben te begeleiden in de terugkeer in het arbeidsproces. Jaarlijks krijgen
honderden werkzoekenden gratis advies over hoe ze zich moeten presenteren, persoonlijke uitstraling, communicatie etc. en kunnen ze workshops volgen. Daarbij wordt goed gekeken naar de functie waarop ze solliciteren. In 55% van de gevallen leidt dit tot een succesvolle sollicitatie!

Tassenproject:

Iedere vrouw heeft een liefde vóór tassen en we hebben allemaal nog wel goede en bruikbare tassen in de kast staan. Daar weten wij een mooie bestemming voor:  wij zamelen graag die tassen in en gaan die tegen een zeer schappelijke prijs verkopen ten behoeve v
an Stichting De Kledingbank en Dress for Success. De eerste tassen zijn inmiddels gedoneerd en er komen er nog veel meer!

 

Ook de opbrengst van de kaartverkoop voor
de Theateravond op
8 maart in theater De Hofnar is voor de Kledingbank, kaarten á € 22,50 incl. koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze of na de voorstelling te bestellen via De Hofnar 040-2074010 of www.hofnar.nl of via [email protected].