Agenda 2018

25 NOVEMBER 2018: campagne ORANGE THE WORLD, Zonta says NO to violence against women and girls!!   

Het Evoluon voor 1 avond oranje gekleurd!

Doel: aandacht, bewustwording, awareness, van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Tussen 25 November en 10 December zijn de ’16 Days of Action against Violence’, geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, worden evenementen georganiseerd die in het teken staan van de kleur oranje. Oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van landmarks een onderdeel van ‘Orange the World’. In dat jaar deden bijvoorbeeld Time Square, het Empire State Building en de piramides en sfinx in Cairo mee. Inmiddels worden landmarks oranje uitgelicht en vinden activiteiten plaats in meer dan 90 landen.

Ook Eindhoven zegt NEE, op 25 november straalt het bekendste gebouw van Eindhoven, Het Evoluon voor 1 avond oranje. Een uniek moment om erbij te zijn!